Over de auteur

julesprast_2017_250x250

Drs. Jules Prast (Eindhoven, 1961) bracht zijn jeugd door in het Brabantse land. Na zijn eindexamen gymnasium alfa in 1979 studeerde hij geschiedenis aan de Vrije Universiteit en massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in de persgeschiedenis van de negentiende en twintigste eeuw. Tijdens zijn studie werkte hij enige jaren in deeltijd als journalist en publiceerde hij in verschillende kranten en tijdschriften.

Loopbaan
Na het afronden van zijn studie vervulde hij zijn militaire dienstplicht als reserve-officier bij de Koninklijke Luchtmacht (1988-1989). Hij was verbonden aan de officiersopleiding van de luchtmacht, waar hij doceerde over vrede en veiligheid, en over krijgsmacht en samenleving.

Vervolgens werd hij voorlichter bij het Ministerie van Financiën in Den Haag (1989-1994). Aansluitend bekleedde hij leidinggevende posities bij ABN Amro en Philips. Bij ABN Amro was hij hoofd persvoorlichting (1994-2000) en bij Philips achtereenvolgens groepsdirecteur communicatie (2000-2008) en bestuursadviseur (2008-2010).

Ziekte
Toen de ziekte sarcoïdose zich openbaarde, moest hij abrupt een punt zetten achter zijn werkend leven. Hij werd duurzaam en blijvend arbeidsongeschikt bevonden.

Vanaf 2012 was hij lid van de redactie van SarcoScoop, het kwartaalmagazine van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN). Toen de belasting hem echter te zwaar werd, verliet hij in 2016 de redactie.

Blogs en columns
Nu publiceert hij op zijn persoonlijke website een blog over sarcoïdose en zijn leven als patiënt (Twitter: @sarcoblog). Sommige van zijn blogartikelen verschijnen eveneens op de website van de SBN.

Daarnaast onderhoudt hij eveneens een blog over zen en boeddhisme, Dhammablog.nl (Twitter @dhammablog). Zijn artikelen hier verschijnen meestal eveneens als columns in het Boeddhistisch Dagblad, een webmagazine met lezers in Nederland en België.

Een uitgebreidere levensbeschrijving is te vinden op www.julesprast.nl

Geschiedenis van een antirevolutionair dagblad